Van ok a mosolygásra

A holland profi országúti kerékpárcsapat, a Visma | Lease a Bike Amszterdamban hivatalosan is bemutatta 2024-es keretét, benne a csömöri Valter Attilával.


December végén megtartotta hivatalos csapatbemutatóját az idén már Visma | Lease a Bike néven szereplő, a csömöri Valter Attilát is foglalkoztató holland WorldTour-sor. Richard Plugge csapatvezető azzal a bejelentéssel kezdte, hogy a hét elején megegyeztek a BORA-hansgrohe vezetőségével, amely megállapodásra a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) is áldását adta, így Cian Ujitdebroeks immáron hivatalosan is a gárda kerékpárosa. Ezt követően lehullt a lepel a jövő évi szerelésről, amelyet ezúttal is az AGU készített és leginkább azzal tűnik ki, hogy jóval sárgább, mint korábban.

A csapat nem hagyott túl sok nyitott kérdést, így megosztotta a nagyérdeművel a GrandTour-terveit is, ennek alapján az Olasz Körversenyen Cian Ujitdebroeks lesz a kapitány, Wout van Aert szabad vegyértékként szerepel majd a Girón, míg Olav Kooij próbálkozhat a sprintekben. A Tour de France csapat természetesen a kétszeres címvédő Jonas Vingegaard köré épül, aki mellett biztos, hogy lehetőséget kap Franciaországban a 2024-es Vuelta-győztese, Sepp Kuss, valamint az újonnan igazolt Matteo Jörgenson. A Spanyol Körversenyen pedig ugyancsak a Vingegaard, Kuss kettős köré épülhet a sor, de vélhetően Wout van Aert és a feltörekvő Ben Tullett is rajthoz áll majd Spanyolországban.

A Visma | Lease a Bike 2024-es kerete: Edoardo Affini (olasz), Tiesj Benoot (belga), Koen Bouwman (holland), Robert Gesink (holland), Thomas Gloag (brit), Per Strand Hagenes (norvég), Lennard Hofstede (holland), Matteo Jörgenson (amerikai egyesült államokbeli), Wilco Kelderman (holland), Olav Kooij (holland), Steven Kruijswijk (holland), Sepp Kuss (amerikai egyesült államokbeli), Christophe Laporte (francia), Bart Lemmen (holland), Johannes Staune-Mittet (norvég), Jan Tratnik (szlovén), Ben Tullett (brit), Cian Uijtdebroeks (belga), Milan Vader (holland), Valter Attila (magyar), Wout van Aert (belga), Dylan van Baarle (holland), Loe van Belle (holland), Tosh van der Sande (belga), Mick van Dijke (holland), Tim van Dijke (holland) és Jonas Vingegaard (dán).

Hajrá, Attila!