Bajnokhoz méltóan

Közönségtalálkozót tartott a Közlekedési Múzeumban a Vuelta a Espana háromhetes spanyol országúti kerékpáros körversenyt megnyerő Jumbo-Visma csapat csömöri sztárja, Valter Attila.


Talán még sosem voltak olyan sokan a Közlekedési Múzeum új otthonának otthont adó egykori Északi Járműjavító dízelcsarnokában, mint pénteken este, amikor a Spanyolországból hazatérő Valter Attila sokak által várt közönségtalálkozójára került sor. A világ legjobb, idén (mindeddig egyedülálló módon) mindhárom nagy háromhetes körversenyt megnyerő országúti kerékpárcsapata, a Jumbo Visma egyik alapemberévé vált magyar bajnok kerékpáros közel 4 órán át állta a sarat: beszélgetett, dedikált, válaszolt a szakmai felvetésekre, illetve közönség kérdéseire.

A 25 éves magyar bajnok elmondta, ebben a szezonban érte el legnagyobb sikereit, azonban ezt igyekszik jól kezelni és megélni. Valter egyéni eredményei nem ebben a szezonban voltak a legkiemelkedőbbek, de érzi a mezőny megbecsülését, ami egyértelmű szintlépés. Csapatával, a Jumbo-Vismával alaposan megünnepelték a történelmi sikert Madridban, hiszen a Vuelta Sepp Kuss sikerével zárult. A Jumbo-Visma pedig kisajátította a dobogót: a második helyet Jonas Vingegaard, a harmadikat Primoz Roglic szerezte meg. Hasonló legutóbb az 1966-os spanyol körversenyen a Kas-Kaskolnak sikerült három hazai kerékpárossal.

Sok sikert, Attila!