Hetedik hely a vb-ről!

Nagyszerű teljesítménnyel az előkelő hetedik helyen zárta a Glasgow-ban rendezett összkerékpáros világbajnokság junior XCO-számát a Cube-Csömör tehetsége, Vas Barnabás.


Az ifjúsági korú versenyzők programja a lányok XCO-futamával kezdődött, ahol egy három és fél kilométeres, körönként 145 méternyi szintet tartogató, de igencsak technikás pálya várt a kerekesekre. Az ötkörös viadal végén kettős kanadai sikernek tapsolhatott a nagyérdemű, Greman Szonja sajnos nem ért célba.

A fiúk már hat kört abszolváltak, Vas Barnabással a kilencven fős mezőnyben. A csömöri tehetség szinte végig remekül tartotta magát az élmezőny mögött, majd az utolsó kör kezdetén egészen a hetedik helyig jött előre, s végül meg is tartotta ezt a kiváló pozícióját. A világbajnoki címet a néhány napja országúton is szívárványszínű trikót szerző dán Albert Philipsen nyerte el, aki közel egy perccel utasította maga mögé az olasz Elian Paccagnela és a kanadai Ian Ackert kettősét. Vas mindössze 2 perc 16 másodperc hátránnyal ért célba.

UCI Összkerékpáros világbajnokság 2023, Glasgow, Skócia
csömöri eredmények
junior, nő
DNF Greman Szonja
junior, férfi
7. Vas Barnabás 1:10:11 mp

Gratulálunk!