Chiléből Csömörre

Két chilei kerékpáros tette meg a legnagyobb utat, hogy rajthoz álljon az idei Csömöri Bringafesztiválon. A glasgow-i világbajnokságra készülő duó először járt hazánkban.


Két különleges egyéniség is színesítette az idei Csömöri Bringafesztivál felnőtt XCO-versenyének mezőnyét: a férfiak között szereplő Nicolas Delich Pardo és a nők között rajtoló Yarela Gonzalez Obando Chiléből érkezett településünkre!

- A glasgow-i világbajnokság előtt tökéletesen illett a felkészülésünkbe a magyarországi verseny, ezért utaztunk Európába ilyen korán, hogy egy kicsit akklimatizálódjunk - mesélte a férfiak mezőnyében a Club Deportivo Cycling Education színeiben a 18. helyen záró Nicolas Delich Pardo. - Nagyjából tíz kilométerre lakunk most Csömörtől, nagyon élveztük az itt töltött időt, tetszett a pálya és a fővárosról is csak a legjobbakat tudjuk elmondani. Most jártunk először Magyarországon, de bízunk benne, hogy hamarosan visszatérhetünk. A versenyem sajnos nem sikerült jól, bár remekül kezdtem, a második körtől romlott a teljesítményem az időjárás miatt, így a 18. hellyel nem igazán lehetek elégedett. Glasgow-ban már más lesz a helyzet, a legjobb hatvanat tűztem ki magam elé. Idén nem sok versenyre jutottam el Európában, de egyre jobb formában érzem magam, bízunk a legjobbakban!

A nők között a 7. helyen végzett Yarela Gonzalez Obando, aki a Club de Ciclismo Marikuga Bike együttesét képviselve szintén remekül kezdett, de a folytatás már számára sem volt leányálom. A hazájában jelenleg a második legjobbnak számító hölgy honfitársához hasonlóan a világbajnokságra igyekezett hegyezni a formáját. Augusztus 12-én kiderül, milyen sikerrel járnak!