Lovassy visszatérne Csömörre

Általában országúti és pályakerékpáros versenyeken találkozhatunk a nevével, Lovassy Krisztián azonban csömöri érintettsége révén a rajthoz állt az MTB XCO ob-n. Életében először!

Csömöri srácként itt, a településen kezdett el kerékpározni az akkoriban alakuló klubban és egészen a legmagasabb szintig jutott, hiszen a 2012-es olimpián Londonban képviselte Magyarországot, jelenleg pedig a luxemburgi Team-Differdange-Losch csapat tagja. Igazi profi, nemcsak a finanszírozást, de a hozzáállását tekintve is: már pakolt, mert másnap utazott egy rangos franciaországi versenyre, de készséggel és örömmel adott interjút a Csömöri Bringafesztivál honlapjának.

- Ott voltál a 4. Csömöri Bringafesztiválon az MTB XCO Elit mezőnyében. Kinek az ötlete volt, hogy rajthoz állj a csömöri ob-n?
- Saját ötletem vezérelt, csodálkozni fogsz, de régóta terveztem, hogy elindulok egy hazai mountainbike versenyen, most jött ki úgy az időbeosztásom, hogy megoldhattam - vezette fel egy szuszra Lovassy Krisztián, londoni olimpikonunk. - Az adta meg a végső lökést, hogy Csömörön rendezték az ob-t. A családom itt él, én 22 éves koromig laktam itt, Csömörön kezdtem el edzésekre járni, szoktam errefelé tréningezni, úgyhogy mondhatom, hogy hazai pályán álltam rajthoz.- Gondolom, nem ilyen versenyre számítottál.
- Ennyire intenzív eső nem szerepelt a terveimben, de így alakult. Összességében nem lehetek elégedetlen, ötödikként végeztem, ha nincs az óriási sár, úgy gondolom Buruczki Szilárddal versenyben lehettem volna a dobogóért. Életem első elit MTB versenye volt, úgyhogy nem bánkódom, tényleg nagyszerű élmény volt! Bőven maradt még az időmben, remélem legközelebb még jobban megy!

- Lesz legközelebb?
- Kacsintgatok a mountainbike-os világ felé, igazság szerint szeretnék majd bringázni ebben a sorozatban is a közeljövőben, akár éppen Csömörön. Szívesen visszatérnék a klubba!

- Mennyire fekszik a csömöri pálya?
- Ismerem a környéket, tempós pálya, és azt gondolom, ha nincs ekkora sár, feküdt volna nekem, de a rengeteg futás, amire kényszerültünk a speciális körülmények között, nem hajtotta a malmomra a vizet. A sok futás az én izomzatomnak nem annyira kedvez, de legalább ezt is megtapasztaltam.

- Mik a közeljövő tervei?
- Július végén egy franciaországi versenyen indulok a luxemburgi csapatom színeiben, augusztus közepén pedig a pályakerékpáros ob-n állok rajthoz itthon. Most 28 éves vagyok, ha távolabbra tekintek, akkor a tokiói olimpiáig szerintem simán tervezhetek a nyeregben. Hogy hol leszek jövőre? Második éve vagyok a Team-Differdange-Losch csapat tagja, elégedettek velem, úgyhogy egyelőre velük tervezem a jövőt, de a csömöri visszatérés nagyon mozgatja a fantáziámat!