Valter Attila a Jumbo-Vismában

Valter Attila a holland Jumbo-Visma csapatában folytatja pályafutását! A csömöri magyar bajnok hároméves szerződést kötött, így a 2025-ös idény végéig kötelezte el magát.


Valter Attila szerződése a 2022-es idény végén lejár a francia Groupama-FDJ csapatánál, s bár a hivatalos bejelentésre ez idáig várni kellett, a belga és a holland szaksajtó már korábban összeboronálta a 2020-as Magyar Körverseny győztesét a világ egyik legjobb sorával.

- A következő három évet a világ egyik legjobb csapatánál tölthetem. A profizmus és a mentalitás, ami ennél a klubnál van, már évek óta lenyűgöz. Óriási siker számomra, hogy ez a sor leigazolt. Alig várom, hogy a legjobbakkal készüljek és fejlődjek. Egy biztos, hogy nagyon izgalmas évek elé nézünk. Már a szakmai stábbal folytatott előzetes megbeszélések is önbizalommal töltöttek el – mondta Attila a bejelentést követően.

- Több éve követjük Attila pályafutását, az eredményei pedig igazolták azt, hogy hatalmas potenciál rejlik benne. Alig várjuk, hogy elkezdhessük a közös munkát, és együtt tovább fejlődhessünk – nyilatkozta Merijn Zeeman sportigazgató.

Valter Attila a Cube-Csömör, majd a Pannon Cycling Team kerekese volt, mielőtt 2019-ben a lengyel CCC kontinentális sorához került volna – híresztelések szerint a Jumbo-Visma már ekkor is érdeklődött iránta. Attila 2020-ban már a CCC World Team keretének tagjaként nyerte meg a Magyar Körversenyt, 2021-ben pedig a Groupama-FDJ bringásaként három napon keresztül viselhette a rózsaszín trikót a Giro d’Italián, míg 2022-ben országúti magyar bajnok lett.

Sok sikert, Attila!