Sztárok a rajtnál!

Sztárparádé lesz hétvégén a csömöri MTB XCC és XCO országos bajnokságon, többek között az olimpiai negyedik Vas Kata Blanka is ringbe száll a hőn áhított bajnoki trikóért!


Pénteken az MTB XCC országos bajnoksággal veszi kezdetét a hivatalos program, amelyen a férfi és a női mezőnyben 10, illetve 8 kör megtétele után dől el az aranyérem sorsa. Tavaly Palumby Zsombor Búr Zsolt és Sylvester Balázs előtt diadalmaskodott, míg a hölgyeknél Benkó Barbarát Buzsáki Virág és Schmidel Regina követte a célban. A felsoroltak közül Búr Zsolt és Benkó Barbara idén nem indul.

Az elit női XCO-mezőnyben a tokiói olimpián negyedik Vas Kata Blanka címvédőként áll rajthoz, de rajta kívül Buzsáki Virág és a csömöri Schmidel Regina is éremesélyesként pattanhat nyeregbe a szombati XCO országos bajnokságon.

A felnőtt férfiak mezőnyében biztosan új bajnokot avatunk: a címvédő, négyszeres olimpikon Parti András hiányzik majd az indulók közül, a 2019-es aranyérmes Dina Márton pedig nem indul. A 2009-es ob-győztes Buruczki Szilárd ugyan ott lesz a Bulgárkertben, de idén már nem tartják favoritnak a szakemberek. Parti 2006 óta csak 2009-ben és 2019-ben engedte ki a kezéből a győzelmet az országos bajnokságon! Az első számú esélyes ezúttal Palumby Zsombor, de a csömöri Sylvester Balázs és Szatmáry András is okozhat kellemes pillanatokat a célban.

Az U19-es korosztályban egyértelmű esélyesek a csömöriek a férfiak és a nők mezőnyében is, reméljük minél többen tudják igazolni a papírformát hazai pályán!