Jubileumi Bringafesztivál!

Kétszáznál is több nevező a jubileumi hegyikerékpáros futamokon, közben magával ragadó fesztiválhangulat a Bulgárkertben - tizedszer is csodásan sikerült a Csömöri Bringafesztivál!


Tizedszer került sor a hangulatos Bulgárkerten átívelő erdei pályán a Csömöri Bringafesztiválra. A 2013-as rajtnál még csak az álmainkban szerepelt, ami mostanra valósággá vált, évtizedes hagyományú hegyikerékpár-verseny talált otthonra a településünkön! A közkedvelt és méltán népszerű viadalnak már külföldön is remek híre van, évről évre szívesen látogatnak el a csapatok hazánkba. A tizedik alkalommal nemzetközi C2-es versenyt rendeztünk, amelyre csehek, horvátok, németek, osztrákok, szerbek, szlovákok és szlovének is neveztek a magyar élmezőny mellett.

Az U9-esek viadalával negyed 10-kor hivatalosan is elkezdődött a 2022-es verseny, majd sorban jöttek a további korosztályok, egyre komolyabb létszámmal képviseltették magukat a kamaszok, olyannyira, hogy aktívan hozzájárultak az újabb nevezési csúcshoz. Összesen 213 versenyző állt rajthoz az idén Csömörön (érdekesség, hogy a 2016-os ob-n ez a szám 153 volt, a tavalyi seregszemlén már 204 versenyző)! A délben megtartott első eredményhirdetésen az U15-ös korosztályig mindenkit díjazhattunk, az érmeket Fábri István, Csömör Nagyközség polgármestere mellett Pintér Lajos szadai és Juhász István kistarcsai polgármester adta át, illetve Murvai Ervin, a Decathlon csömöri áruházának igazgatója.

A fesztiválprogramokon közben a kreatív gyerekjátékoktól kezdve, a játszóparkon, a cirkuszi játszótéren, a buborék játszóházon át a kézműves foglalkozásokig mindenki megtalálta a kedvére valót a kicsiktől a nagyokig. A kizárólag az utánpótlás számára fenntartott eredményhirdetés előtt aztán a színpad elé csábította valamennyi jelenlegi és jövőbeli rajongóját a Mátyási-testvérpár: látványos, közönségcsalogató triálbemutatót tartottak a fiúk, megcsillogtatva messzeföldön híres, raklapokon egyensúlyozó szaktudásukat.

A délutáni programban tovább dübörögtek a futamok: a felnőttek versenyén a női mezőnyben Buzsáki Virág bizonyult a leggyorsabbnak, míg a férfiaknál Palumby Zsombor. A verseny hőse ennek ellenére Sylvester Balázs, aki az utolsó körét futva teljesítette kerékpárjának defektje miatt... A ragyogóan sikerült idei fesztivál folytatásért kiált, jövőre a 11. alkalommal találkozhatunk!

MTB XCO C2 Csömör Kupa 2022
eredmények:
Elit, férfi:
1. Palumby Zsombor (SVS Pro Team) 1:33:08 mp
2. Matej Ulík (szlovák válogatott) +3:55 mp
3. Matjaz Lozar (szlovén válogatott) +5:28 mp

Elit, nő:
1. Buzsáki Virág (Strűby-Bixs Team) 1:12:56 mp
2. Bokros Csenge Anna (Limitless Team) +4:10 mp
3. Schmidel Regina (Cube-Csömör) +8:53 mp

További eredmények ITT!