Magyarország rózsaszínben!

A május 6-án hazánkból induló idei Giro d’Italia rajtja előtt 100 nappal Olaszországban és itthon is rózsaszínbe borultak az útvonal menti rajt- és célvárosok nevezetességei. A Hősök terén tekertek Valter Attiláék!


Száz nappal a start előtt, a Rózsaszín Fények Éjszakáján a fővárosi Millenniumi emlékműnél 100 spinning bicikli, valamint Valter Attila és Dina Márton országúti-kerékpárversenyzők várták a lelkes hobbisportolókat egy közös edzésre - hangulatos, aktív tekerés és izgalommal keveredő várakozás kerekedett az estéből. Országszerte 35 városunkban, a magyarországi versenyszakaszok összkilométer számát nézve közel 400 kilométer hosszan történelmi emlékhelyek, szobrok, közterek, középületek, parkok és templomok öltötték magukra virtuálisan a Giro ikonikus rózsaszín trikóját. Többek között Balatonfüreden a Vaszary Galéria, Kaposváron a Nagyboldogasszony-székesegyház, Visegrádon a Fellegvár, Budapesten pedig a Szabadság-szobor, a Puskás Aréna, a Művészetek Palotája, a Duna Aréna épülete, valamint a Hősök tere is rózsaszín fényárban úszott.

- Hihetetlenül motiváló volt ezen a közös tekerésen részt venni, illetve testközelből látni a hobbibringások elszántságát. Elképesztően jólesett, hogy az edzés utolsó kilométereit Marcinak és nekem ajánlották, az elkövetkező időszakban, a tavaszi-nyári versenyszezonra való felkészülésem során bizonyára sokszor eszembe fog még jutni ez a rengeteg lelki pluszt adó egy óra - nyilatkozta Valter Attila, aki a tervek szerint ott lesz májusban a Giro d’Italia mezőnyében!

Hajrá, Attila!