A legjobbak között

Valter Attila a 2021-es Giro d'Italia országúti kerékpárversenyen felvehette a rózsaszín trikót, ezzel a 64. Év Sportolója Gálán bekerült Az év sportpillanata-díj legjobb három jelöltje közé!


Ahogy mondani szokták, már a jelöltek közé kerülés is hatalmas büszkeség! Valter Attila ráadásul két kategóriában is a legjobbak közé került a 64. Év Sportolója Gálán, amelyet csütörtök este láthattunk az M4 Sport televíziós csatornán. Attila az Év férfi sportolója szavazáson a legjobb 10-be került a tavalyi teljesítménye alapján (jelöltsége azért is különösen értékes, mert kerékpáros még nem került a győzelem közelébe az Év sportolója szavazás 1958 óta íródó történetében), az Év sportpillanata kategóriában pedig a legjobb három között tündökölt a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen három napon át viselt rózsaszín trikóval.

A gálán előre borítékolható módon a tokiói olimpián kimagasló teljesítményt nyújtók zsebelték be az elismeréseket: a férfiaknál a háromszoros olimpiai bajnok kardozó Szilágyi Áront, a nőknél pedig a négyessel győztes, egyesben ezüstérmes kajakos Csipes Tamarát választotta meg a 2021-es év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége. A hagyományos csapatok között a Tokióban bronzérmes női vízilabda-válogatott, míg az egyéni sportágak csapatversenyében a sorozatban harmadik olimpiai aranyérmet nyerő női kajaknégyes lett a legjobb. Az év sportpillanatának Fiola Attila nyári Eb-gólját választotta meg a szakmai zsűri.

Gratulálunk a díjazottaknak!