Küzdelmes Európa-bajnokság

Újvidéken került sor a hegyikerékpáros Európa-bajnokságra, ahol az egyéni száma mellett Schmidel Regina, Takács Valent Márk és Sylvester Balázs is helyet kapott a csapatváltóban.


Az esemény egy csodás helyszínen a péterváradi erőd látképe előtt zajlott. Az Európa-bajnokságon harminchat ország több mint ötszáz sportolója vett részt. Az első napon a csapatváltóra került sor. A magyar válogatott a Palumby Zsombor, Benkó Barbara, Schmidel Regina, Takács Valent Márk, Bokros Csenge Anna és Sylvester Balázs alkotta hatossal vágott neki a távnak. A váltóverseny lényege, hogy a csapattagok mindegyike egy kört teljesít tömegrajttal indulva, majd egymást váltva a rajt-cél területen. Az Európa-bajnoki címet végül Olaszország nyerte, megelőzve Svájc és Németország legjobbjait. A magyar csapat bő négy perc hátránnyal a tizenkettedik helyen végzett.

Ezt követte a juniorok XCO versenye. A fiúknál Takács Valent Márk egy kör hátránnyal az 58. pozícióban gurult át a célvonalon. Az U23-as lányoknál Schmidel Regina sajnos nem tudta befejezni a versenyt, a fiúknál Sylvester Balázs két kör hátránnyal a 71. lett.

Hegyikerékpáros Európa-bajnokság 2021, Újvidék, Szerbia
csömöri eredmények
csapatváltó
12. Magyarország 1:12:21 mp (Palumby Zsombor, Benkó Barbara, Schmidel Regina, Takács Valent Márk, Bokros Csenge Anna és Sylvester Balázs)
junior, férfi
58. Takács Valent Márk -1 kör
U23, nő
DNF Schmidel Regina
U23, férfi
71. Sylvester Balázs -2 kör

Gratulálunk!