Alapkőletétel és ob-aranyak

Az ünnepélyes körülmények között elhelyezett időkapszulával hivatalosan is letették a Csömöri Bringaközpont és Bringaakadémia alapkövét, majd az XCC ob-val kezdetét vette az idei fesztivál!


Közös infrastrukturális fejlesztés valósul meg a csömöri Bulgárkertben az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt., a Magyar Kerékpáros Szövetség, Csömör Nagyközség Önkormányzata és a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. együttműködésével: megépül a Csömöri Bringaközpont és Bringaakadémia. Az ünnepélyes alapkőletételt július 16-án, a Csömöri Bringafesztivál XCC és XCO országos bajnokság kezdőnapján tartották meg, ahol Fábri István polgármester és Válé Flórián, a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft ügyvezető köszöntötte a vendégeket. Ezt követően a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség főbírója, Tam Csilla, majd a Magyar Kerékpáros Szövetség két szakmai alelnöke, Kovács Béla és Szabó Zoltán hangsúlyozta, hogy mennyire példaértékű a csömöri kerékpárosélet, illetve ismertette, hogy több kerékpárközpont is épül a közeli jövőben az országban, közöttük elsőként a csömöri készül majd el!Az alapkövet Valter Tibor és Válé Flórián helyezte el, alá egy időkapszulát engedtek le, amely Valter Attila Cube-Csömör aláírt mezét, valamint magyar és csömöri zászlót, az idei Bringafesztivál prospektusát, illetve egy, a jövő nemzedéke számára megírt dokumentumot tartalmaz.A történelmi pillanatok után következett az idei Bringafesztivál első hivatalos versenye, az XCC (Short Track) országos bajnokság, amelyen a 700 méteres körpályán a férfiak mezőnyében 10 kör megtétele után nagy csatában nyert Palumby Zsombor, Búr Zsolt és a Cube-Csömör ifjú tehetsége, Sylvester Balázs előtt, a hölgyek versenyében pedig 8 kört kellett teljesíteni, Benkó Barbara Buzsáki Virág és a csömöri Schmidel Regina előtt ért a csúcsra.

- Az elején egy kicsit megijedtem, amikor Sylvester Balázs komoly tempót kezdett el diktálni a rajt után, de aztán szerencsére összekaptam magam - mosolygott a célban az aranyérmet szerző Palumby Zsombor. - Kicsit tartalékolni is kellett a melegben a szombati XCO ob-ra, de összességében nagyon jó verseny volt.

- Mindig közel állt a szívemhez a csömöri pálya, ezúttal sem kellett csalódnom, a szervezők a Short Track íveket is remekül jelölték ki - kezdte értékelését a női győztes, Benkó Barbara. - A verseny hajrájáig egyikünk sem ment nyélen, az utolsó két körben dobbantottam és szerencsére összejött a győzelem.

MTB XCC országos bajnokság 2021
eredmények:
Elit, férfi:
1. Palumby Zsombor (SVS Pro Team) 21:31 mp
2. Búr Zsolt (Vialand Racing Team) +39 mp
3. Sylvester Balázs (Cube-Csömör) +47 mp

Elit, nő:
1. Benkó Barbara (Maloja Pushbikers MTB) 20:13 mp
2. Buzsáki Virág (SVS Pro Team) +10 mp
3. Schmidel Regina (Cube-Csömör) +30 mp

További eredmények ITT!