Köszönjük, srácok!

A Tour de Hongrie és a Csömör KSK közös szervezésében elegáns köszöntés fogadta a Giro d'Italia körverseny magyar indulóit, Dina Mártont és Valter Attilát a Hősök terén!


Az idei Giro d'Italián remeklő két magyar bringás, Dina Márton és Valter Attila tiszteletére rendezett vasárnapi közönségtalálkozón közel ezer kerékpárdrukker gyűlt össze a budapesti Hősök terén felállított színpad előtt. A csömöriek egy csoportja - Valter Attilával az élen - a csömöri Hősök teréről indult és vette célba a fővárosi Hősök terét. Sokan zászlókkal vagy rózsaszín pólókban érkeztek, sőt, a beszélgetés elején rózsaszín füst szállt az Andrássy út felé, a két versenyző érkezését pedig vastapssal fogadták az egybegyűltek. A tikkasztó meleg ellenére fokozatosan gyűlt a tömeg, a legtöbben két keréken érkeztek, hogy együtt tekerhessenek az élménybeszámoló után a srácokkal. A Csömör Sport Kft. ügyvezetője, Válé Flórián kezdte a színpadon, majd Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie és az ünnepség főszervezője mindkét versenyzőnek átadott egy-egy kis üvegszobrot, amely a két Giro-hőst együtt ábrázolja. Az élménybeszámoló után a szurkolók öt kilométeres örömbringázáson vehettek részt a Városligetben Valterrel és Dinával, akik ezt követően dedikálták a fényképükkel ellátott aláírókártyákat. A tömeg a végsőkig kitartott, de igaz volt mindez a két versenyzőre is, akik rendületlenül állták a rohamot, szignóztak a kártyák mellett sisakra, mezre, de még bringavázra is! Nagy becsben van most az aláírásuk... Az esemény felvétele ITT tekinthető meg!

Képgaléria ITT!

Fülig érő szájjal, az arcáról letörölhetetlen mosollyal közlekedett a VIP-szektorban Valter Tibor, a Cube-Csömör vezetőedzője, a srácok nevelőedzője. Egyetlen fiát, Attilát értelemszerűen gyerekkora óta terelgeti, de Marci is éveken át volt a mester tanítványa Csömörön. Akkor még mindketten hegyibringán ültek és halmozták a sikereket a különböző korosztályokban, de országúti karrierjük elején is a csömöri szakember volt szemtanúja a szárnypróbálgatásaiknak. Nem csoda, ha elsőként szólították fel a színpadra Tibort. Rengeteget köszönhetnek neki, ebben nem lehet vita, a munka pedig beérni látszik. Az idei Giro d'Italián - élete első háromhetesén - Marci az összetett 100. helyén zárt, Attila pedig minden várakozást felül múlt: öt napon át birtokolta a legjobb fiatalnak járó fehér trikót, míg három álomba illő napon át az összetett elsőt megillető kultikus rózsaszín mezt. A háromhetes viadal végén sporttörténelmi eredményt ért el az összetett 14. helyével. Ez minden idők legkiemelkedőbb magyar sikere a sportágban!

Köszönjük, srácok!