Támogatási program bringásainknak

A Magyar Kerékpáros Szövetség tizenkét szakágban indította el az "ELIT10 – Többet érdemelsz" programot, amely több csömöri versenyző számára is szponzori és médiatámogatást jelenthet.


Noha egyre több felületen egyre nagyobb terjedelemben jelenik meg a kerékpássport, a hazai szövetség további elismerést és lehetőséget kíván nyújtani versenyzőinek, hogy mindenki 100%-os teljesítményt mutathasson a nyeregben. A kerékpársport menedzsmentje szerint az elmúlt évek eredményei magukért beszélnek, Európa-bajnoki és világbajnoki helyezések, World Tour-szerződések, TOP10-es nemzetközi futamok vannak a hazai bringások lábában, mégis sok versenyzőnk szponzorációs és támogatáshiánnyal, infrastrukturális nehézségekkel és financiális problémákkal küzd.

Számtalan neves versenyzővel és szakavatott edzővel történő beszélgetést követően a szakvezetés úgy döntött, a szűkre szabott lehetőségeken, a versenyeztetésen és az eszközvásárláson túl pilotprojektként új típusú támogatást ad azon versenyzőknek, akik az elmúlt években eredményesen öregbítették a hazai kerékpársport hírnevét, és ELIT10 programjával hozzájárul a további sikerek eléréséhez, szponzorációs és/vagy topligás szerződés eléréséhez.

A program részleteit ősz végén mutatják be és a 2021-es szezonban indul, annyit azonban már most tudni lehet, hogy milyen fő elemekből áll majd. Ilyenek többek között: személyes szponzorok felkutatása és kiajánlása; személyes brandépítés, kommunikációs és médiatámogatás, képzés; kiemelt versenyeztetési és eszköztámogatás; egyéni kapcsolattartás és adminisztrációs támogatás; nyelvi képzés, továbbképzés támogatása.

A szövetség azokat az elitversenyzőket részesíti a támogatásban, akik még-, vagy éppen jelenleg nem rendelkeznek olyan háttérrel, amely képességeikhez méltó eredményeik elérését segítené. A program olyan kiválóságok támogatására szolgál majd, mint Szalontay Sándor, Benkó Barbara, Buzsáki Virág, Filutás Viktor, Vas Kata Blanka, Lovassy Patrik Rómeó, Szöllősi Ferenc, Szabó Zsófia, Wermeser Zsombor, Borissza Johanna, Schön Martin, Palumby Zsombor, Parti András, Szepesi Tibor, Szarka Gergely, Rózsa Balázs, Hugyecz Zsófia vagy a csömöri Lovassy Krisztián és Szatmáry András!

A lehetőség rugalmas, és amint az adott versenyző fejlődéséhez szükséges szponzor, támogatás, vagy elitszerződés megérkezett, újabb feltörekvő tehetségek kapnak lehetőséget a pilot projekt révén.