Aranymorzsák a célban

A felnőttek férfiaknál Palumby-Parti-Szatmáry sorrend alakult ki a dobogón az idei MTB XCO Csömör Nagydíjon. Nézzük, hogy élték meg a versenyzők a csömöri csatát!


A karanténhelyzet miatt otthon töltött hónapok alatt szerencsére semmit sem veszítettek lelkesedésükből a versenyzők, ugyanolyan elánnal vetették bele a küzdelembe magukat, mint korábban. A VIII. Csömör Nagydíj idén is sikeresen zárt.

- Nyugodtan tudtam készülni az elmúlt hónapok alatt, csak az edzésekre kellett koncentrálnom - kezdte értékelését a felnőtteknél aranyérmes Palumby Zsombor. - Szeretem ezt a pályát, klasszikus pálya a csömöri, az volt a taktikám, hogy nem hagyom élni az ellenfeleket, bár nem tudtam, hogy milyen formában vagyok. Szuper időnk volt, kellemes volt az erdőben tekerni.

- Volt már jobb napom is, de nyitánynak azért nem rossz - nyilatkozta Parti András, a csömöri verseny "örökös" dobogósa. - A második hely ennyire hosszú szünet után alapvetően elfogadható. Dízelmotor szisztémában haladtam ma, igyekeztem, de Zsombor megindulásaira egyszerűen nem tudtam reagálni. Az erősebb győzött ma, gratulálok neki.

- A rajtom nem sikerült jól, de szerencsére nem szedtem össze nagy hátrányt és a harmadik körben már felküzdöttem magam a harmadik helyre - mondta a bronzérmes, Szatmáry András. - A tavalyi bukásom után kicsit óvatosabb voltam, kihagytam az egyik technikai elemet, ezúttal nem kockáztattam, de a dobogó azért meglett.