Aranyérmek és ökölpacsik

A biztonságot végig szem előtt tartva, nagy sikerrel rendeztük meg az MTB XCO Csömör Nagydíj Magyar Kupa-futamot a Bulgárkertben, ahol még a dobogón is ökölpacsik csattantak!


Ragyogó, ideális időjárás, kellemes hangulat és csodálatos környezet fogadta a hegyibringás csapatokat a csömöri Bulgárkertben, ahol sorozatban nyolcadszor került sor az MTB XCO Csömör Nagydíjra, amely idén Magyar Kupa-futam volt. A biztonságot szem előtt tartva szerveztük meg az idei versenyt, a nemzetközi viadalból hazai lett, a fesztiválprogramokról pedig teljes egészében lemondtunk. A szikrázó napsütésben már a kicsik is mosolyogva pattantak nyeregbe délelőtt kilenc óra után nem sokkal, majd az U9-esek után jöttek szépen sorban a többiek, előbb az U11-esek, az U13-asok, végül az U15-ösök. Jó volt látni, hogy az otthon töltött hónapok alatt szerencsére semmit sem veszítettek lelkesedésükből a gyerekek, ugyanolyan elánnal vetették bele magukat a küzdelembe a bringa nyergében, mint korábban. Az első eredményhirdetésre délben került sor, a négy legfiatalabb korosztály részvételével. A díjátadók között köszönthettük többek között Fábri Istvánt, Csömör Nagyközség polgármesterét, illetve a Magyar Kerékpáros Szövetség alelnökét, Molnár Dénest és Kovács Bélát, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökségi tagját - akik a biztonság jegyében ökölpacsival gratuláltak a legjobbaknak.

A versenyen készült galéria IDE kattintva tekinthető meg!

A délutáni blokkban előbb az U17-esek irányították magukra a figyelmet, majd jöhetett a csillagok csatája, az elit futam, ahol a nőknél és a férfiaknál is nagy harcot láthatott minden kilátogató. Végül Vas Kata Blanka és Palumby Zsombor lopta el a show-t, a dobogó tetején tapsolhattunk nekik. A verseny méltó zárásaként a legtapasztaltabbakért szoríthattunk, a Master kategóriákban is színvonalas és kifejezetten dinamikus produkciókat mutattak be két keréken. A délutáni díjátadón Valter Attila, a lengyel CCC Team csömöri országúti kerékpárosa is megjelent érmekkel a kezében, illetve Csömör Nagyközség alpolgármestere, Tormay-Lesták Mária és a Környezetvédelmi, Településfejlesztési és Sport Bizottság elnöke, Tihanyi Ferenc is segédkezett a díjazottak elismeréseinek kiosztásánál.Bízunk benne, hogy jövőre ismét a megszokott és közkedvelt fesztiválprogramokkal térhetünk vissza, hogy felejthetetlen pillanatokat okozzunk a sport és a kerékpározás szerelmeseinek!

MTB XCO Csömör Nagydíj Magyar Kupa 2020
eredmények:
Elit, férfi:
1. Palumby Zsombor (SVS Pro Team) 1:26:26 mp
2. Parti András (UTE) +57 mp
3. Szatmáry András (Cube-Csömör) +3 p

Elit, nő:
1. Vas Kata Blanka (Doltcini-Van Eyck Sport Continental) 1:22:41 mp
2. Buzsáki Virág (SVS Pro Team) +4:45 mp
3. Schmidel Regina (Cube-Csömör) +7:10 mp

U19, férfi:
1. Gerely Attila (Crosskovácsi Bikeschool) 1:21:02 mp
2. Csuaj Bálint (Superior Racing Team) +1 p
3. Csákai Bence (PCCC) +6:20 mp

U19, nő:
1. Gergely Virág (VKE-Nelson Pepperl+Fuchs Team) 1:18:28 mp
2. Trócsányi Laura (Acélvakond Cycling Team) +15:28 mp

További eredmények ITT!