Valter a csúcskategóriában

Hivatalosan is bejelentette a lengyel CCC országúti kerékpáros csapat, hogy a következő szezonban a World Tour-istállóban számít a csömöri bringásra, Valter Attilára.


Az elmúlt nyolc évben egyetlen magyar kerékpáros sem tekerhetett a legmagasabb szinten, jövőre viszont a csömöri Valter Attila is képviseli hazánkat Peák Barnabás mellett a csúcskategóriában. Előbbi a lengyel CCC, míg utóbbi a Mitchelton-Scott versenyzője lesz. Mindez most már biztosan kijelenthető, miután a narancsmezes együttes hivatalosan is bejelentette, hogy Attila a Development gárda után a legjobbak között szerepelhet jövőre. Ezzel pedig megnyílt az út a Magyarországról induló Giróra is!

- Valter Attilában óriási potenciál van, ezért megkapja a lehetőséget a CCC nagycsapatában, ahol tovább fejlődhet - nyilatkozta Jim Ochowicz csapatvezető. - Fiatal kora és tapasztalatlansága ellenére már megmutatta képességeit az U23-as korosztályban, így hisszük, hogy nagy karrier előtt áll.

A sportvezető elmondta, kiváltképpen örülnek annak, hogy magyar versenyzőt is soraiban tudhat a csapat egy olyan különleges évben, mint amikor az olaszországi háromhetes viadal, a Giro d'Italia éppen Magyarországon veszi majd kezdetét.

- Természetesen az álmom vált valóra - mosolygott Valter Attila. - Mindössze egyetlen szezon után a legnagyobbakhoz kerülni felettébb boldoggá és motiválttá tesz, mert azt jelenti, gyorsan megtettem a szükséges lépést a fejlődésemben. Olyan versenyzőktől tanulhatok csapattársként, mint az olimpiai bajnok belga Greg Van Avermaet, a tavaly Európa-bajnok, idén pedig világbajnoki ezüstérmes olasz Matteo Trentin, vagy éppen az orosz Ilnur Zakarin, aki 2017-ben harmadik lett a Vuelta a Espanán!

A jövő évi, 103. Giro d'Italia első három szakaszát rendezik Magyarországon május 9. és 11. között, mielőtt Olaszországban folytatja útját a mezőny. Az első etap egy 8,6 kilométeres budapesti időfutam lesz, majd Budapest-Győr és Székesfehérvár-Nagykanizsa szakaszokra kerül sor. Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette.

Gratulálunk, Attila!