Kerékpártúra a Sportnapon

Az idei csömöri Sportnaphoz kapcsolódóan ezúttal is felfedezőútra indulhatunk bringával a gyalogostól több ponton eltérő kerékpáros túraútvonalon!


A kerékpáros útvonal nagyobb ívet ölel fel a Majorszegi településrésztől a látványos kastélysoron át egészen a csodálatos panorámát nyújtó Vízműsorig, majd a hangulatos pataksétánnyal zárul le. Bringázz velünk, fedezzük fel együtt Csömör természeti és helytörténeti értékeit!

indulás: 2019. szeptember 21. szombat, 9.00
Gyülekezés a Sportnap helyszínén, a Csömör Sportcsarnoknál (visszaérkezés szintén ide)
Táv: 23 km

Az útvonal nagyrészt sík terepen, néhány rövidebb szakaszon enyhén emelkedős-lejtős úton halad. Az utak megoszlása: aszfaltút: 7,0 km, mart aszfalt: 3,0 km, mezőgazdasági földút: 6,5 km, erdei földút: 3,5 km.

A körtúra teljesítése néhány rövid megállóval 2,5–3,5 órát vesz igénybe a választott tempótól függően. Ajánlott többsebességes, úgynevezett városi kerékpárt használni, „közepes” gumiszélességgel, de a célra kiválóan alkalmasak a mountainbike kerékpárok is, sőt, a nem túl vékony kerekű, úgynevezett túrakerékpárokkal is bejárható az útvonal. A keskeny gumis versenykerékpárokat viszont nem ajánljuk.

Szeretettel várunk benneteket a túrán!