Aranymorzsák a célban

A lengyel győztes után a magyar sztárok következtek a felnőtteknél a dobogón az idei MTB XCO C1 Csömör Nagydíjon, amely az olimpiai kvótafutó-sorozat miatt kiemelt fontosságúnak számított.


Rekordszámú külföldi nevező állt rajthoz a VII. Csömöri Bringafesztivál MTB XCO C1 Csömör Nagydíján a különböző korosztályokban, amelyek közül kiemelten fontosnak számított a felnőttek versengése, ahol vérre, de legalábbis értékes pontokra ment a küzdelem. Nézzük, hogyan élték meg a legjobbak a szombati versenyt!

- Nagyon örültem ennek a teljesítménynek, magamat is megleptem vele, nem számítottam rá, hogy felállhatok a dobogóra, így elégedett lehetek - mondta az elit női futamban a Cube-Csömör színeiben bronzérmes Schmidel Regina. - A pálya még élvezetesebb lett, de végig figyelni kellett, mert magas pulzusszámnál könnyű hibázni. Összességében jót tettek az újítások a versenynek.

- Két nehéz ob között került sor a csömöri versenyre, de a szívemnek fontos volt, hogy rajthoz álljak a hazai futamon - kezdte a CCC Development Team együttesét képviselő csömöri csillag, Valter Attila. - A melegítéskor még éreztem a lábamban a csütörtök hatását, lassan kezdtek el forogni a lábaim. Az elején nem kezdtem jól, de végül felvettem a versenytempót és elégedett lehetek az eredménnyel ezzel az erős mezőnyben.

- A rajtnál nem igazán éreztem magam fókuszban a hétközi nyaralás után - értékelt a Trek SE olimpikonja, az ezüstérmes Parti András. - Aztán kezdtem kicsit jobban érezni a tempót, fel is értem az élbolyra, Fetter Eriket megelőztem és innen a célig nem sok minden változott. Összességében elégedett vagyok az ezüsttel, ez volt a realitás, de már nagyon szeretnék egy aranyat is begyűjteni Csömörről!