Szakaszgyőztes és abszolút második

Valter Attila a CCC Development Team országúti kerékpárcsapat színeiben szakaszgyőzelmet ünnepelhetett az Isztriai Körversenyen, a verseny végén pedig második lett összetettben!


A hagyományoknak megfelelően ezúttal is a horvátországi Umagból rajtolt a 2.2-es besorolású, Isztriai Körverseny, amelyen a magyar színeket idén Valter Attila képviselte. A lengyel CCC Development Team a Piotr Brozyna, Kamil Malecki, Michal Paluta, Patryk Stosz, Szymon Tracz és Valter Attila összeállítású hatossal vágott neki az egy prológot és három mezőnyszakaszt tartogató megmérettetésnek. A mindössze két kilométeres umagi prológot a német Niklas Markl (Development Team Sunweb) nyerte, Attila öt másodperces hátránnyal az 53. helyen abszolválta a távot.

Másnap az első mezőnyszakasz Porec és Labin között 161 kilométer hosszan vezetett. A penzum számos emelkedőt tartogatott, a vége sem volt éppenséggel síknak nevezhető, Labin óvárosába kellett feltekerni. A győzelmet fantasztikus versenyzést bemutatva szerezte meg Valter Attila a szlovén Rok Korosec (Ljubljana-Gusto-Santic) és a norvég Kristian Aasvold (Team Coop) előtt. Az első csoportban csak hatan érkeztek meg, őket 6 másodpercre követte a második csoport. Ezzel a szakaszgyőzelemmel (7 Europe Tour pont) összetettben is átvette a vezetést a magyar tehetség, így sárga pólóban folytathatta a versenyt - előnye mindössze két másodperc volt Korosec ellenében.

Szombaton megint 161 kilométer várt a mezőnyre, a hegyi befutóval végződő szakaszt az osztrák Gall nyerte, Valter a győztest követő 10 fős csoporttal ért be, 13 másodperc hátránnyal a 10. helyen. Ezzel összetettben a második helyre csúszott vissza, hátránya 5 másodperc az utolsó szakasz előtt. A körverseny záró etapját Pazin és Umag között, egy 156 kilométeres távon rendezték, ahol sprintbefutó döntött. A csömöri bringás a győztessel azonos idővel ért célba, az összetett tehát nem változott, Gall megnyerte a körversenyt, Valter pedig maradt a második helyen, ami újabb 30 (!) UCI-pontot jelent Magyarországnak.

Isztriai Körverseny 2.2, Horvátország
1. szakasz (prológ - Umag, 2 km)
53. Valter Attila 02:12 mp +5 mp
2. szakasz (Porec-Labin, 161 km)
1. Valter Attila 3:38:35 mp
3. szakasz (Labin-Pazin, 161 km)
10. Valter Attila 3:39:43 mp +13 mp
4. szakasz (Pazin-Umag, 156 km)
50. Valter Attila 3:30:07 mp - a győztessel azonos idővel
összetettben:
2. Valter Attila 10:50:27 mp +5 mp

Gratulálunk!