Összetettben a harmadik

Nagyszerűen szerepelt a csömöri Valter Attila a lengyel CCC Development Team színeiben a 2.2-es besorolású Tour of Antalya országúti kerékpárversenyen, az összetett 3. helyén zárt!


A Tour of Antalya országúti kerékpárverseny 141 kilométeres nyitányán Valter Attila az előkelő tizenegyedik helyen zárt. A második, 111 kilométeres penzum szintúgy a sprintereknek kedvezett, a magyar versenyző a győztessel azonos idővel, huszonharmadikként ért célba, ezzel megőrizve kiváló összetettbeli helyezését. A harmadik, királyszakasz során Perge és Termessos között mindössze 91,8 kilométer volt a táv, ám végig emelkedett és hegyi befutóval zárult. A kerekesek esőben vágtak neki a távnak és a mostoha időjárási körülmények ellenére azonnal hatalmas tempóra kapcsoltak. Egy több mint húsz fős csoport próbált elszakadni, ám a főmezőny végig rövid pórázon tartotta őket. Az utolsó tíz kilométerre fordulván az összetett éllovasa, a holland Bas van der Kooij (Monkey Town-á Bloc) is megrogyott, miközben Attila egyre előrébb kapaszkodott. A szakaszt végül a lengyel Szymon Rekita (Leopard Pro Cycling) nyerte a spanyol Juan Pedro Lopez (Kometa Cycling Team) és a szintén spanyol Ruben Plaza (Israel Cycling Academy) előtt. Valter Attila mindössze tizenkilenc másodperc hátránnyal az előkelő ötödik helyen érkezett célba. Összetettben szintén Rekita vette át a vezetést, Valter a harmadik helyre jött előre.

- Be kell ismernem, hogy egy kicsit féltem a szökéstől – értékelt Attila a CCC weboldalán. – Szerencsére a mi csapatunkból is többen voltak elől. Nagy tempóban kezdtünk, az időjárás sem volt túl jó, így nagyon koncentráltnak kellett maradnom. Tudtam, hogy sok felelősség van rajtam, a srácok rengeteget dolgoztak értem, én pedig be akartam fejezni ezt a munkát. Jelenleg a harmadik vagyok összetettben, amely pozíciót nagyon nehéz lesz megvédeni, de mindent meg fogunk tenni érte.

Az utolsó etap során egy 158 kilométeres, lényegében sík szakasz várt a kerekesekre, itt az összetett állása már nem változott, a királyszakasz győztese a lengyel Szymon Rekita (Leopard Pro Cycling) diadalmaskodott Giovanni Lonardi (Nippo-Vini Fantini Faizané) és Valter Attila (CCC Development Team) kettősét legyőzve. A magyar kerekes ezzel a fantasztikus eredménnyel 25 Europe Tour pontot gyűjtött.

Tour of Antalya 2.2 országúti kerékpárverseny 2019
Törökország
Valter Attila eredményei:
1. szakasz
11. a győztessel azonos idő - 3:26:45 mp
2. szakasz
23. a győztessel azonos idő - 2:30:15 mp
3. szakasz
5. +19 mp - 2:10:59 mp
4. szakasz
111. a győztessel azonos idő - 3:26:21 mp
összetettben: 3. Valter Attila 11:34:20 mp

Szép volt, Attila!