Lenyűgözte a helyszín

Az MTB XCO Csömör Nagydíj C1 UCI-bíróját, a görög Thomas Mittast lenyűgözte a Bulgárkert és a versenyhelyszín, így csapatával szívesen visszatérne Magyarországra.


A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség delegáltja, a görög Thomas Mittas UCI-bíróként vett részt az idei MTB XCO Csömör Nagydíjon. A hazájában tanárként és utánpótlásedzőként dolgozó szakembernek annyira megtetszett Magyarország, hogy tanítványaival is szeretne visszatérni hazánkba.

- Járt már korábban hazánkban?
- Ez az első alkalom, hogy Magyarországon járok, de annyira megtetszett a környezet és a vendéglátás, hogy terveim között szerepel a visszatérés, de akkor már a fiatal bringásaimmal - válaszolta kérdésünkre Thomas Mittas. - Gyönyörű helyszínt találtak ennek a rangos viadalnak, ráadásul minden gördülékenyen zajlott, úgyhogy gratulálok a szervezőknek a versenyhez, remek munkát végeztek!

- Legközelebb szurkolhatunk a tanítványainak is a viadalon?
- Kis klub vagyunk Thessalonikiben, 7 és 14 év közötti gyerekekkel foglalkozom, de megpróbáljuk megszervezni, hogy a következő alkalommal együtt jöhessünk. Először jártam itt, nem ismertem a körülményeket, remélem jövőre talán összejön a közös utazás a srácokkal.

- Tetszett, amit látott Magyarországból?
- A verseny miatt nem sok időm volt a turistáskodásra, de mielőtt elutazom, szeretnék egy kicsit beleszimatolni a hangulatba. Felfedezni, miért ennyire népszerű ez a csodálatos főváros!