Aranymorzsák a dobogóról

Lengyel-magyar-belga sorrend alakult ki a felnőtteknél a dobogón az idei MTB XCO C1 Csömör Nagydíjon, amely az olimpiai kvótafutó-sorozat miatt kiemelt fontosságúnak számított.


Rekordszámú nevező állt rajthoz a VI. Csömöri Bringafesztivál MTB XCO C1 Csömör Nagydíján a különböző korosztályokban, amelyek közül kiemelten fontosnak számított a felnőttek versengése, ahol vérre, de legalábbis értékes pontokra ment a küzdelem. Nézzük, hogyan élték meg a legjobbak a szombati versenyt!

- Nagyon élveztem a versenyt - kezdte mosolyogva a lengyel győztes, Bartlomiej Wawak. - Még nem jártam ezen a pályán, de nagyon megtetszett, ahogy az országról és a vendéglátásról is csak elégedetten mesélhetek. Örülök a győzelemnek, mert nem volt könnyű verseny, a hazai versenyzők nagyon erősek, de a taktikám szerint a verseny második felében jobban odatettem magam és nyertem. Jövőre is szívesen visszatérek.

- Annak ellenére, hogy ezt a pályát nem nekem találták ki, az ezüstéremmel kihoztam belőle a maximumot - értékelt a legjobb magyarként végző Parti András. - Az aranyérmes lengyel sráccal rendszeresen csatázunk, nagyon erős versenyző, így a hajrában, amikor már láttam, hogy befoghatatlan az élen, egy kicsit visszavettem, hogy tartalékoljak a vasárnapi horvát viadalra. Értékes pontokat szereztem.

- Nem vagyok maradéktalanul elégedett, felemásan érzem magam - nyilatkozta a célban a legjobb csömöri versenyzőként negyedikként végző Dina Márton. - Szerettem volna dobogóra állni, de nem ment annyira jól a verseny, így ez lett belőle. A pálya élvezhető volt, a körülmények pedig szuperek, így csak rajtam múlott, meg az ellenfeleimen az eredmény.