Slágerek a színpadon

Az idei Csömöri Bringafesztivál is bővelkedik majd zenei csemegékben: színpadra áll a Fourtissimo formáción kívül a Roxymbol, illetve a Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar is.


A Fourtissimo közel 25 éve meghatározó jelenség a magyar zenei világban. Számos területen úttörőnek számít munkásságuk, mind a komolyzene, mind a könnyűzene illetve a jazz berkein belül. Komolyzenészként elsőként építettek show-elemeket műsorukba, mellyel még közelebb hozták a klasszikusokat a ma emberéhez, majd néhány évvel később szintén elsőként képviselték a crossover műfaját hazánkban. Első stúdióalbumuk megjelenése után a világzene és a népzene felé fordultak, majd következett régóta dédelgetett gyermekkori álmuk, a jazz. Ezen belül is a jazz-rock, illetve a fúziós jazz műfajában kezdtek el alkotni, koncertezni. Bármihez is fogtak, szakmai- és közönségsiker kísérte útjukat; az elmúlt öt évben 480 koncertet adtak hazánkban és Európa- szerte, illetve számos hazai és nemzetközi verseny győztesei, díjazottjai (Príma-díj, Fonogram-jelölés, Zuglói Smooth Jazz és VII. Jazzy Jazz dalverseny közönségdíj, a teljesség igénye nélkül).

A Roxymbol zenekar 2016 nyarán alakult, azzal az elhatározással, hogy mind nagy koncerttermekben, szabadtéri rendezvényeken, mind pedig a kisebb hangerőt igénylő helyszíneken, pl: bárokban, szállodákban, eleget tudjon tenni a felkéréseknek, meghívásoknak. Repertoáruk számos stílust képvisel, kezdve az 50-es, 60-as évek rock&roll dalaitól, a 70-es, 80-as, 90-es évek magyar és külföldi pop és rock zenei ikonok, rock szimbólumok méltán népszerű alkotásaiig.

A Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar 2003. májusában alakult - a mese így szól, egy “mosolygós C-dúrtól” hangos, tavaszi napon. Olyan zenészekből áll, akiket egytől-egyig inspirált a 60-as, 70-es évek zenei világa. A zenekar alapítója: Novai Gábor, a zenekar énekesnője: Marót Viki. Az együttes másfél évtizedes fennállása alatt saját műfajt teremtett, amely aktuális zenei irányzatokat ötvöz a múlt század derekán született tánczenei műfajokkal. Megalakulása óta töretlenül koncertezik. A zenekar működésének első éveiben állandó házi zenekara volt a Banánhéj, avagy túlélni Bagi-Nacsát című tévéműsornak, később az évek során számtalan egyéb szórakoztató, zenei televíziós - és rádiós műsor visszatérő vendége volt.

Sok szeretettel várjuk a sport mellett, a zene szerelmeseit is június 16-án!