A kenguruk földjén

Ausztráliában rendezték az MTB XCO vb-t, ahol két csömöri bringás, Kádi Tamás Benjamin és Valter Attila is indult. Csapatváltóban a 9. helyen zártunk, Valter a 20. lett az U23-asok között!


Az akklimatizáció miatt a Cube-Csömör két tehetséges bringása, Kádi Tamás Benjamin és Valter Attila is már egy héttel a verseny előtt elutazott Ausztráliába. A fiatalok a válogatott színeiben versenyeztek a távoli és különleges atmoszférájú világbajnokságon, ahol Attiláék kezdtek a csapatváltóval. Magyarországot a Benkó Barbara, Buzsáki Virág, Fetter Erik, Dina Márton, Valter Attila ötös képviselte.

Ebben a számban, azaz a csapatváltóban fantasztikusan versenyeztek a magyarok és Valter Attilával az élen remekeltek, végül óriási csatában a 9. helyen zártak a világbajnokság első napján!

Kádi Tamás Benjamin következő nap a junior versenyen vett részt, ahol az 53. helyen végzett az erős mezőnyben.

Valter Attila az U23-asok között mérettetett meg, ahol elsőévesként fantasztikus eredményt ért el. Szinte végig a legjobbakkal meccselt a versenyen és végül a top20-ban végzett!

- Sikeresen túl vagyok az első under világbajnokságomon, szuperül érzem magam - mosolygott Valter Attila. - Fejben sokat készültem a versenyre és kifejezetten a rajtra, ami meg is hálálta magát, az elejével tudtam kezdeni a futamot. Remekül feküdt a pálya és olyan emberekkel versenyeztem, akikkel inspiráló volt tekerni. A harmadik körben sajnos volt egy bukásom, ami miatt elúszott pár pozíció, de szerencsére megúsztam és jó köröket tudtam futni a végéig, amivel meglett a top20. Óriási élmény volt itt versenyzeni, király hangulat volt a magyarok között végig, remélem nem most voltam itt utoljára!

A csömöriek tehát feldobottan és boldogan térhetnek haza a Föld másik oldaláról, de a júniusi Csömöri Bringafesztiválon részt vett többi magyar tehetség is büszke lehet teljesítményére.

MTB XCO világbajnokság, Cairns, Ausztrália
csapatváltó

1. Svájc 1:05:08 p
...
9. Magyarország (Dina, Fetter, Benkó, Buzsáki, Valter Attila) +2:46 p

junior
1. Cameron Wright (ausztrál) 1:07:56 p
...
53. Kádi Tamás Benjamin +13:10 p

U23
1. Samuel Gaze (új-zélandi) 1:17:46 p
...
20. Valter Attila +3:44 p

Gratulálunk az eredményekhez!