Versenyzők a nagyvilágból

A tavalyi magyar bajnokság után ismét nemzetközi mezőny állt rajthoz a Csömöri Bringafesztivál XCO-versenyén. Összegyűjtöttük az elmúlt évek különböző országokból érkezőit.


Idén már ötödik alkalommal gyűlt össze a bringavilág krémje a csömöri Bulgárkertben, ráadásul a 2016-os magyar bajnokság után ismét a nemzetközi legjobbakat is vendégül láttuk. Az elmúlt évek során a legkülönbözőbb egzotikus és távoli országokból is érkeztek kerékpározók, hogy harcba szálljanak a fényes dicsőségért, csillogó érmekért és az értékes pontokért.

A magyarok mellett a környező ország kiemelkedő bringásai nem okoznak senkinek sem meglepetést, hiszen az osztrákok, a szlovákok, az ukránok, a románok vagy a horvátok sűrűn előforduló vendégek és sportolók hazánkban. Akadtak azonban olyanok is, akik üde színfoltot jelentettek a nevezők között. Európából a belgák és az oroszok, a tengerentúlról a kanadaiak, Ázsiából az izraeliek és a kazahok, míg Afrikából a dél-afrikaiak színesítették a mezőnyt a mögöttünk hagyott fesztiválok során.

A 2018-as verseny során tovább gyarapodhat a fokozatosan bővülő országlista!