Fejben dől el

Újabb és újabb szakemberek bevonása után fokozatosan javul Juhász Zsolt sérült lábának állapota. A Cube-Csömör edzője hónapok óta küzd egészségéért, de előre jókedvűen tekint.


- Edzőként elégedett vagy a tanítványok eredményeivel a Bringafesztivál után?
- Megdicsértem a srácokat, elégedett vagyok velük - mosolygott Juhász Zsolt (képünkön középen, kék felsőben). - Mindenki nagyon odatette magát a hazai versenyünkön, szerettünk volna kirukkolni az utánpótlásban is egy-egy kiemelkedő teljesítménnyel és azt hiszem nem is érheti szó a ház elejét, hiszen négyen is dobogóra állhattak a csömöri fiatalok közül.

- A csömöri MTB XCO C2-es verseny után keresztül-kasul bejártátok az országot a Tour de Hongrie mezőnyével. Hogy tetszett az új feladat?
- Valter Tibivel kísértük a Cube-Csömör együttesét, amely ezúttal egy vegyes csapat volt az országúton, hiszen a csömöri Buruczki-Dina-Valter trió kiegészült három "légióssal", Cser Gábor, Dina Márton és Parti András is csatlakozott a fiúkhoz. Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy annak ellenére nagyszerűen megállta a gárda a helyét, hogy nem országútra specializálódott egységről van szó. Második legjobb magyar csapatként csak gratuláció jár a srácoknak, a hegyeken kifejezetten nagyokat mentek, Valter Attila ráadásul a dobogóra is felállhatott összetettben a hegyi pontversenyben.

- Makacs sérülésed állapotáról mik a legfrissebb hírek?
- Újabb és újabb szakemberekkel ismerkedem meg, akik újabbnál újabb gyógymódokat, megoldásokat javasolnak. Ami reményt ad, hogy folyamatos javulást érzek, a fájdalom egyre ritkábban jelentkezik. Bringázom, erősítek rendszeresen, úgyhogy bizakodó vagyok.

- Hosszú hónapok óta gyógyulsz ahelyett, hogy versenyeznél. Mennyire nehéz megbirkózni ezzel a helyzettel?
- Korábban is dolgoztam együtt sportpszichológussal, és most is rendszeresen járok foglalkozásokra, csak most teljesen más a témánk. Eddig arra készültünk, hogy versenyszituációkat modellezzünk, felkészüljünk a különböző helyzetekre, most pedig pont az ellenkezője van. Máshová került a fókusz. Fejben helyre kell tennünk, hogy jelenleg ugyan nem versenyzek, de mégis erősnek kell maradnom mentálisan.

- Modern felfogásra vall, hogy szakember segítségét is igénybe veszed.
- Sokan nem hisznek benne, sőt, van olyan vélemény, hogy a betegeknek való a pszichológus, én azonban úgy látom, hogy sokat tud segíteni. Külföldi sportolók esetében is elfogadott, népszerű megoldás, hogy szakemberrel készülnek, én is régóta hiszek benne. Egy sportolónál a fizikai felkészülés mellett rengeteget számít, hogy milyen gondolatokkal készül a versenyére. Sokat számít a sikeres eredményben, tényleg minden fejben dől el.