Körbetekertük!

Az V. Csömöri Bringafesztivál szombati napján több mint ötvenen teljesítették jókedvűen a tikkasztó melegben a kistérségi körtúra közel 70 kilométeres távját. Gratulálunk a résztvevőknek!


Szombat reggel már az induláskor mosolyogva gurultak a csömöri gyülekezőpontra a lelkesebb, körtúrára készülődő bringások, mintha a jövőbe láttak volna, hiszen a jókedv csak fokozódott a nap folyamán. Nyolcra befutottak a rend őrei is, akik járőrbiciklivel és autóval is biztosították a kistérség barangolásához szükséges biztonságos hátteret, így indulhattunk az M0-ás fölött átívelő alumíniumhídon az első állomás, a cinkotai Zúgó-patak pihenőhely felé. A legkisebbektől a legnagyobbakig igazán összetartó közösség alakult a mezőnyből, 6-76 éves korig minden generáció képviseltette magát, kisgyermekes családok, sportos testvérek, baráti csoportok csatlakoztak az élménygyűjtők egyre növekvő táborához.A nagytarcsai polgármester friss gyümölccsel és frissítővel fogadott a sportközpontjuknál, Rákoskeresztúron bringás ajándékokkal vártak, Pécelen a legendás olimpikon, Cseuz László vezetésével egy újabb csoporttal egészült ki a mezőny, célba vettük a káprázatos panorámával rendelkező isaszegi emlékművet, majd a gödöllői arborétum után ínycsiklandó fagylalttal hűtöttük le magunkat a forró nyári délutánon. Tovább indultunk Szadára, hogy a Székely Bertalan Emlékházban is tegyünk egy körutat, jöhetett a sokat emlegetett mogyoródi emelkedő, a hangulatos pincesoron tett látogatás, majd a Hungaroring mellett ismét legördült néhány izzadságcsepp a homlokokon, de a domb tetején érzett eufória mindenkit kárpótolt, Kerepesen még feltöltöttük energiakészletünket és célba vettük a Bulgárkertet, ahol az utolsó rottyanás után mindenki megérdemelten falatozhatott a frissen elkészült csülkös babgulyásból.

Minden állomáshelyen megható volt az a szeretet, ahogy várták a túrázókat, ezúttal is köszönjük a finom falatokat és a kedves szavakat. Gyönyörű tájakon jártunk, csodálatos természeti értékeket szemlélhettünk meg, gratulálunk a szervezőknek és a túrázóknak egyaránt! Jövőre újabb kalandok várnak ránk két keréken!