A-tól Z-ig - Bringafesztivál 2017

Mit kell tudni a Csömöri Bringafesztiválról és mik a legérdekesebb tudnivalók a rendezvénnyel kapcsolatban? Az ABC betűinek segítségével összeszedtük a legfontosabb információkat!


A, mint alapítók
Fábri István csömöri polgármestert az ország egyik legjobb klubjának számító Cube-Csömör vezetőedzője, Valter Tibor kereste meg 2012-ben egy bringaverseny ötletével. Az ötlet egyből megtetszett, de komoly támogatást csak úgy adott az önkormányzat, ha ez nem csak egy versenysport esemény lesz, hanem egyúttal nagyléptékű tömegsport rendezvény is, igazi fesztiválhangulattal.

B, mint beharangozó
Több médiafelületen is találkozhattunk az V. Csömöri Bringafesztivál beharangozóival, most bemutatjuk a Csömör Tv hivatalos videóját, amelyet a június 24-25-i eseményre készítettek! A videó ide kattintva nézhető meg!

C, mint címvédők
Tavaly júliusban Csömörön rendezték az ob-t, ahol Parti András győzött a férfi elit kategóriában, nem meglepő, mert így van ez már egészen 2010 óta. A hölgyeknél Benkó Barbara, U23-ban Dina Márton, U19-ben pedig Schmidel Regina és a csömöri tehetség, Valter Attila nyert.

Cs, mint Cseuz
A 2015-ös kistérségi körtúrán írta alá azt a megállapodást Fábri István polgármester és Cseuz László, melynek értelmében a Csömöri Önkormányzat is támogatta a biciklifanatikust a riói ötkarikás játékokra való felkészülésben. A 72 éves sportembernek zsinórban a hetedik olimpiája volt tavaly, amelyre eltekert - idén beszámol az élményeiről! Beharangozónk ide kattintva olvasható!

D, mint Decathlon-sátor
A Bringafesztiválra hatalmas sátorral érkezik a Decathlon, ahol az ingyenes gyorsszervíz mellett home trainer és online shop terminál is lesz! A standnál Decathlon termékekkel és menő bringákkal is ismerkedhetsz!

E, mint eredményhirdetés
Az MTB XCO Csömör Nagydíj legjobbjai a színpadon vehetik át díjaikat a verseny végén, illetve egyéb ajándékok és elismerések is várnak rájuk - érdemes tehát minél eredményesebben szerepelni a különböző kategóriákban és korosztályokban.F, mint fotó- és videópályázat
A nagy sikerre való tekintettel, idén is meghirdettük a nyári Bringafesztiválhoz köthető fotó- és videópályázatunkat, amelyre kizárólag az V. Csömöri Bringafesztiválon készült fotókat és videókat várjuk a program bármely kerékpározással kapcsolatos mozzanatáról, vagy résztvevőjéről. Részletek itt!

G, mint gratuláció
A XXIV. Csömöri Napok péntektől vasárnapig tartogatott sportvonatkozást a színpadon, hiszen többek között a bringásainkat is köszöntötték a lelkes közönség előtt. Fogadhatta a gratulációkat Valter Tibor és csapata. Részletek itt!

Gy, mint gyerekprogramok
Izgalmas programokkal várjuk a legfiatalabbakat, hiszen többek között kerékpáros ügyességi pályával, a technikát fejlesztő pumpapályával, Málna-koncerttel, rajzversennyel, arcfestéssel és kézműves sátorral is találkozhatnak a rendezvény területén.

H, mint helyszín
Évről évre Csömör egyik festői része, a patakparti Bulgárkert ad otthont a Bringafesztiválnak, ahol vasárnap a C2-es nemzetközi MTB XCO Csömör Nagydíjra is sor kerül. A pálya karbantartása is befejeződött, hogy a versenyre a legjobb formáját mutassa a rangos mezőnynek.

I, mint istentisztelet
Június 25-én vasárnap várunk mindenkit az immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő evangélikus kerékpáros áhítatra, melyet a csömöri evangélikus templomban tartunk 10.30-tól! Minden további információ itt!

J, mint jókedv
A szervezők minden megtettek és mindent meg is tesznek, hogy mindenki arcán ott legyen a mosoly a fesztiválon. Azt szeretnénk, ha minél többen lennénk a Bulgárkertben: gyermekek és idősebbek, versenyzők és szurkolók egyaránt. Amit senki ne hagyjon otthon: az a jókedv!

K, mint körtúra
A Csömöri Bringafesztivál első, szombati napján várjuk a kistérségi körtúrához csatlakozókat. A táv kb. 68 km, de szakaszolható, így hobbibringások is bevállalhatják, indulás 8 órakor a Béke térről, visszaérkezés 18 óra körül a Bulgárkertbe, ahol csülkös babgulyással várjuk a megfáradt túrázókat. Íme, a részletes program!

L, mint látvány
Aki járt már korábban a Bringafesztiválon, tudja milyen elképesztő látványelemekkel tűzdelt bemutatók várnak rá, akár a Triál Show-ra, akár a BMX Dirt Jump Show-ra gondolunk. A vasárnapi programok során többször is megcsodálhatóak a "fellépések", nem érdemes kihagyni!

M, mint mountainbike
A MTB nemzetközi története, egészen pontosan a cross-country olimpiai formája (XCO) az Egyesült Államok nyugati partvidékéről indult világhódító útjára az 1970-es évek végén és a 80-as évek elején. Ahogy globálisan egyre népszerűbb lett a sportág, úgy alakultak meg a szövetségek a világon, 1990-ben pedig az UCI (Union Cycliste Internationale, azaz Nemzetközi Kerékpáros Szövetség) az első világbajnokságot is megrendezte, majd a sportág bekerült az 1996-os atlantai olimpia programjába. A Magyar Mountainbike Szövetség 1993. február 21-én a Magyar Kerékpáros Szövetség önálló sportági szakszövetségeként alakult meg Fóton.N, mint nevezés
A versenyen nem lesz helyszíni nevezésre lehetőség a profiknak, az igazolt bringások a nevezést csak az ODIN-rendszerben tudják megtenni, 2017.06.23. éjfélig. Az amatőr kategória indulói viszont csak a helyszínen nevezhetnek!

O, mint olimpikonok
A verseny rajtjánál idén is ott lesz Parti András háromszoros olimpikonunk és riói indulónk, de rajta kívül 2016-ban csömöri olimpikon vendégeink is voltak. Németh Károly (asztalitenisz) és Vépi Péter (labdarúgás) sportáguk legendájaként kaptak meghívást a tavalyi fesztiválra.

Ö, mint önkéntesek
Az V. Csömöri Bringafesztivál szervezőcsapatába lelkes önkéntesek is bekapcsolódtak, hogy a vasárnapi fesztiválon minden gördülékenyen menjen. Köszönjük a munkájukat! Íme, a részletek!

Ő, mint őrzött bringatároló
A játszótér mögött található őrzött kerékpártárolóban mindenki ingyenesen elhelyezheti a kerékpárját, hogy a fesztivál teljes ideje alatt biztonságban legyen a bringa.

P, mint pumpapálya
A Bulgárkertben lévő csömöri "pumpapálya" sok helyi kerékpáros kedvence. A kultikus hely megalkotója, Pichler Róbert és csapata idén is komoly meglepetésekkel és versennyel készül. Bővebben itt!

R, mint Reggeli járat
A Hír Tv stúdiójában a Reggeli járat című műsorban Valter Tibor, a Csömöri Bringafesztivál főszervezője volt Horti Gábor vendége. Íme, ide kattintva megtekinthető a hétvégi verseny beharangozója!

S, mint spray
A szervezők ingyenes szúnyogriasztással kedveskednek nekünk, az önkormányzat sátrában szúnyogriasztó spray-vel fújhatjuk be magunkat, hogy aztán zavartalanul élvezhessük a fesztiválhangulatot.

Sz, mint szervezők
Hónapok óta zajlik a munka a háttérben, hogy a június 24-25-i hétvégén minden a terveknek megfelelően történjen a Bulgárkertben. A programok szervezéséért felelősök, a sportszakmai szakemberek, és a kommunikációs háttércsapat mellett rengetegen segítik a folyamatok gördülékennyé tételét. Mindenkinek köszönjük a fáradozását!

T, mint tombola
Minden bringával érkező a frissítő mellett tombolát is kap a szervezőktől, amelynek sorsolásán értékes nyeremények találnak gazdára. A teniszbérlet, a sportszercsomag és a csömöri meccsbelépők mellett a fődíj egy vadonatúj kerékpár!U, mint ugrató
Tovább szépült a Bringafesztiválnak otthont adó Bulgárkert és környéke: az MTB XCO C2 Csömör Nagydíjra elkészült többek között a vadonatúj ugrató, a lépcső és a színpad is, így még látványosabb futamokra van kilátás.

Ü, mint ügyességi pálya
A gyerekeket egész nap várja majd a biciklis ügyességi pálya, de a pumpapálya is remekül fejleszti a koordinációs és technikai alapokat a nyeregben. Több lehetőség is lesz tehát, hogy csiszolgassák a tudásunkat!

V, mint Valter
A fesztivál "atyja", egyik életrehívója, Valter Tibor, aki a Cube-Csömör vezetőedzőjeként és magyar szövetségi kapitányként rengeteget tett a MTB sportág hazai fejlesztéséért, népszerűsítéséért. A róla készült portré itt olvasható!

Z, mint zenekarok
Népszerű együttesek színesítik az V. Csömöri Bringafesztivál zenei palettáját: a gyerekek körében közkedvelt Málna mellett, a jazz-rock műfajban elismert Kaméleon és a Bëlga is fellép. A zenekarok bemutatkozója itt! Találkozzunk szombaton a kistérségi körtúrán és vasárnap a fesztiválon!